7 martie 2009

Satul Pestera - comuna Moeciu

Satul Pestera este localizat in comuna Moeciu, din judetul Brasov, la aproximativ 10 Km de Castelul Bran. Mai exact, mergeti la poalele Muntilor Piatra Craiului (altitudinea de 1200 m), zona ce face parte din Parcul National Piatra Craiului. Daca visati la o vacanta linistita e cea mai buna recomandare. Aici aerul este curat, ai parte de liniste si peisaje unice, dar si de oameni ospitalieri cu care te imprietenesti foarte usor. Putini sunt cei care au auzit de acest satuc de munte superb, de unde poti admira Bucegii in toata splendoarea lor, poposind la baza unui alt munte – Piatra Craiului.





















6 comentarii:

  1. Satul Pestera, 800-1200m altitudine, este amplasat in cea mai superba zona care mi-a fost dat sa vad!!! Satul Pestera se afla intre Masivul Piatra Craiului si Bucegi…un loc de o frumusete unica!!! Este a doua oara cand ajung la Pestera…un loc minunat descoperit intamplator. noi am stat la Pensiunea Casa Nobila…la cca 100m vis a vis de Casa Boiereasca. cazarea si masa la pensiune a fost de nota 10, iar zona este de nota 11 ! decat sa-ti macini nervii undeva in aglomeratia de pe Valea Prahovei, prefer Pestera cu ochii inchisi…de fapt larg deschisi, fiindca CHIAR ai ce vedea !

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o zona superba pe care si noi am descoperit-o in urma cu 3 ani, tot intamplator si ne-am legat foarte mult de ea, in sensul ca nu trece anul fara sa-i facem cate o vizita macar de 2-3 ori, fie in weekend, fie pentru mai multe zile.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos ai scris :) am copilarit acolo am avut bunica este cel mai frumos loc posibil si iti zic sincer ca am tresarit in timp ce citeam postarea ta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Situat la poalele munţilor Piatra Craiului, la o altitudine de 1.000 de metri, satul Peştera oferă în fiecare anotimp o privelişte de basm, iar gazdele sunt un exemplu de ospitalitate românească. Aici ajungi cu maşina din Moeciu, dar trebuie să o pregăteşti de un drum greu. La destinaţie, vei vedea că a meritat efortul.
    CUM PUTETI AJUNGE IN SATUL TURISTIC PESTERA:
    • Din Bucuresti, varianta 1: Mergeti pe DN1 si imediat dupa podul de la intrarea in Predeal faceti la stanga spre Paraul Rece pe DN73A, apoi mergeti pana la intersectia cu DN73 pe care faceti la stanga spre Tohanu Nou, veti trece prin Bran, iar in Moieciu de Jos veti face l...a dreapta pe drumul DJ112G catre Pestera, din acest moment mai aveti 4 km din care primii 2 sunt asfaltati iar urmatorii 2 sunt neasfaltati;

    • Din Bucuresti, varianta 2: Mergeti pe A1 pana la Pitesti, dupa care intrati pe DN73, treceti prin Campulung, Rucar, Fundata, iar in Moieciu de Jos faceti la stanga catre Pestera pe drumul DJ112G, de aici mai aveti 4 km ;

    • Din Brasov: Mergeti pe DN73, treceti prin Cristian, Rasnov, Tohanu Nou, Bran, iar in Moieciu de Jos faceti la dreapta catre Pestera pe drumul DJ112G, si de aici mai aveti doar 4 km si ati ajuns;

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca vreti sa vedeti cu adevarat ceva spectaculos, vizitati satul Pestera.

    Satul Pestera se afla la cca 7km de Castelul Bran, in plina Rezervatia Piatra Craiului. Pestera este satul vecin cu Magura, sat care apare mereu la Pro TV in acea emisiune cu vedetele venite sa munceasca la o pensiune. Satul Pestera este strajuit pe de o parte de masivul muntos Piatra Craiului, iar pe de alta parte de Bucegi.

    Nu va indemn sa mergeti la o anumita pensiune din Pestera, va indemn doar sa vizitati Pestera, ca sa va simtiti cu adevarat la munte... realmente are un peisaj pe care nici in Elvetia nu-l vedeti!

    Satul Pestera este o mica Austrie sau Elvetie. Am vizitat si pestera liliecilor din acest sat, unde chiar traieste o mica colonie de lilieci-vampiri. Putini stiu insa legenda de care se leaga aceasta asezare. Pe la 1700 insusi Tarul Petru al Rusiei a venit la Pestera sa cumpere niste pamanturi insotit de catre frumoasa printesa Ludmila Berejnova, cu care Tarul avea o relatie amoroasa discreta. A poposit si la Castelul Bran unde ar fi negociat cu un conte transilvanean cumpararea mai multor pamanturi din Pestera.

    Contele si Tarul aveau relatii de prietenie foarte stranse si datorita telului lor comun in lupta cu turcii. Insa in ciuda prietenei lor acestia nu s-au inteles asupra pretului pamanturilor. Orbit de frumusetea meleagurilor cat si de dorinta Printesei Ludmila de a avea un mic castel la Pestera, Tarul a facut cale intoarsa in Rusia cu intentia de a mai lua niste galbeni si a se inapoia cu acestia pentru a cumpara pamanturile si a incepe constructia viitorului sau castel. Pe printesa Ludmila insa a lasat-o in grija Contelui pentru a nu atrage suspiciuni legate de relatia lor tainica la portile Imperiului rus. Ramasa doar cu Contele, intre acesta si Ludmila s-a legat o relatie amoroasa. Constientizand ca este o relatie imposibila, in lungile lor plimbari ecvestre, Contelui i-a incoltit ideea sa o omoare pe Printesa Ludmila. Acest lucru s-a intamplat chiar la poalele Pietrei Craiului, in satul Pestera.

    RăspundețiȘtergere
  6. AJUNG LA PESTERA PE 01/10/2011.VORBIM MAI MULTE LA SOSIRE

    RăspundețiȘtergere